This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Heirloom Vineyards

Еърлуум Винярдс Макларън Вейл Гренаш 2016 0.75л. Австралия

За нас:

Еърлуум Винярдс бе заченат по време на реколта 2000, когато една млада студентка по винарство, хвана окото на един наивен винен съдия. Последва любовна история, вдъхновена от два обета: да се съхрани най-доброто от традициите, старият свят на виното и нашите стари лозя и да се подкрепят най-добрите разновидности от всеки сорт грозде, засадени в най-подходящите места и отговарящи на принципите за органично и биодинамично земеделие. Седем дълги реколти на проба и грешка преминаха преди Еърлуум Винярдс да направи достатъчно добро вино, което да премине към бъдещо производство. Това е виното.

Този гренаш от Еърлуум Винярдс бе произведен от нашето най-добро лозе с гренаш в Макларън Вейл, от което ние съвместяваме най-съвременните и старите традиции в лозарството и винарството. Ръчно отглеждани лози, подбрани на ръка чепки грозде, изстискани с кошова преса, спонтанно ферментирали в отворени съдове и съхраняване на виното във френски и американски дъбови бурета, изработени по поръчка.

Винени бележки:

Гренашът може да бъде просто отпиване или симфония на сетивата, момент на наслада или вечност на размисъл. Само един поет може да знае, така че спрете да мислите и му се отдайте.

Цвят:

Бургундово червени нюанси и тъмнорубинен червен цвят в центъра на чашата.

Нос:

Малини и черници, но също много уникални и отличаващи се аромати на къпини и интригуващи нотки на подправки и пипер.

Вкус:

В началото интензивно сладки плодове, като череши и узрели малини, но балансирани от характерната киселинност, подправки от френските и американски дъбови бурета и равна танинова структура. Това е майсторско есе във винарството, наслада на сетивата, възхитителна, вдъхваща доверие напитка. Също така се усеща сметана и подправки от френския и американски дъб.

В заключение:

Един изключителен гренаш от Макларън Вейл, който ще отлежава добре – 10, 20, 30+ или повече години, но е толкова възхитително перфектен, че всякакви аргументи за отложено задоволство са по-скоро академични.

Енолог:

Елена Голакова Брукс

Награди:

San Diego International Wine & Spirit Competition 2017 – най-добър гренаш, златен медал

San Francisco International Wine Competition 2017 – златен медал, 90 точки

Sommelier International Wine & Spirits Competition 2017 – златен медал

China Wine & Spirits Awards 2017 – златен медал

 

 

 

© 2016-2024 A2B Operations