This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...


„ЕЙТУБИ ОПЕРЕЙШЪНС“ ЕООД е създадена през 2016 г. с цел популяризиране в Европа и Канада на австралийските и испанските вина на известния в много страни енолог Елена Голакова Брукс.

Елена Голакова Брукс произхожда от стария лозаро-винарски край на град Лясковец. Още като ученичка има редкия шанс, в началото на 90-те години, да превежда професионалните разговори между австралийски и български винари. Тогава опознава магическия свят на виното и прави първото си шардоне в трилитров буркан. През 1998 г. страстта към винарството я отвежда в Австралия, където става един от първите български граждани завършили като енолози Университета на Аделаида. След дипломирането си през 2001 г. и усилена работа в различни винарни в Австралия, Италия и Испания, Елена започва собствено производство, в което влага не само всичко научено, но и основната си философия, валидна и до днес: връзката между сорта грозде и природните дадености на винения регион, като климат, почва и терен, е от изключителна важност за качеството на виното. От стогодишните лозя на Бароса, Идън Валей, Макларън Вейл и Аделайд Хилс, тя създава висококачествени вина, спечелили повече от петстотин международни отличия.

Днес Елена е известен австралийски винар, който не забравя никога да спомене за българския си произход и се гордее с него. Зад гърба си тя има три бранда.

Sister’s Run вината са входящото ѝ ниво, в което се гони най-добро съотношение цена/качество. Всичко в тях е направено според очакванията на потребителя.

Dandelion Vineyards е проект, с който Елена представя своите знания на световната винена сцена. Многократно награждавани и коментирани от едни от най-уважаваните винени критици, вината на Dandelion Vineyards са най-доброто доказателство за таланта на Елена.

Heirloom Vineyards е експериментален проект. Докато Dandelion Vineyards е сериозната страна на Елена, Heirloom Vineyards са вината, с които тя изпробва философията си. Произвеждат се в ограничени количества, поради което са истинска рядкост на пазара, и главната им цел е да покажат на какво още е способна Елена.

 

 

“From Bulgaria to one of Australian wine’s brightest winemaking stars.”

By WINE AUSTRALIA on 30 MAY 2017 in PEOPLE

 

 

 

© 2016-2024 A2B Operations