This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Heirloom Vineyards

Еърлуум Винярдс Аделайд Хилс Совиньон Блан 2015 0.75л. Австралия

За нас:

Еърлуум Винярдс бе заченат по време на реколта 2000, когато една млада студентка по винарство, хвана окото на един наивен винен съдия. Последва любовна история, вдъхновена от два обета: да се съхрани най-доброто от традициите, старият свят на виното и нашите стари лозя и да се подкрепят най-добрите разновидности от всеки сорт грозде, засадени в най-подходящите места и отговарящи на принципите за органично и биодинамично земеделие. Седем дълги реколти на проба и грешка преминаха преди Еърлуум Винярдс да направи достатъчно добро вино, което да премине към бъдещо производство. Това е виното.

Този совиньон блан от Еърлуум Винярдс бе произведен от нашето най-добро лозе със совиньон блан в Аделайд Хилс, от което ние съвместяваме най-съвременните и старите традиции в лозарството и винарството. Ръчно отглеждани лози, подбрани на ръка чепки грозде, спонтанно ферментирала мъст от самоток и лека пресовка и частично съхраняване на виното (15%) в добре изсъхнали френски дъбови бурета за 12 седмици.

Винени бележки:

Совиньон блан може да бъде просто отпиване или симфония на сетивата, момент на наслада или вечност на размисъл. Само един поет може да знае, така че спрете да мислите и му се отдайте.

Цвят:

Светло и красиво с наподобяващите зелена слама оттенъци по ръба на чашата. Оставете го да улови светлината и се наслаждавайте на искренето.

Нос:

Това вино е като мирисът на пролетта в Аделайд Хилс, цъфнали цветя, особено жасмин, и лимонова трева, но като цяло има триизмерни аромати, включващи още касис и розов грейпфрут доминират над узряло цариградско грозде и окосена трева.

Вкус:

Това вино има допълнително измерение, не само свежо и остро, но и изпълващо устата с ободряващи цитрусови нотки. Може да бъде консумирано с множество храни, но и самостоятелно. Почти невъзможно да се преохлади. Свежестта е ключа към запазване и изпъкване на вкусовете.

В заключение:

Един изключителен совиньон блан от Аделайд Хилс, който ще отлежава добре, но е толкова възхитително перфектен, че всякакви аргументи за отложено задоволство са по-скоро академични.

Енолог:

Елена Голакова Брукс

Награди:

Critics International Wine Challenge (USA) 2015– платинен медал 94 точки

Winemaker Challenge International Wine Competition 2016 – платинен медал, най-добър совиньон блан

San Diego International Wine Challenge 2016 – златен медал

Sommelier Challenge International Wine Competition 2015 – златен медал

San Francisco International Wine Competition 2015 – златен медал

Critics International Wine Challenge (USA) 2016 – златен медал 93 точки

China Wines & Spirits Awards 2016 – златен медал

 

 

 

© 2016-2024 A2B Operations