This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Heirloom Vineyards

Еърлуум Винярдс Бароса Шираз 2014 0.75л. Австралия

За нас:

Еърлуум Винярдс бе заченат по време на реколта 2000, когато една млада студентка по винарство, хвана окото на един наивен винен съдия. Последва любовна история, вдъхновена от два обета: да се съхрани най-доброто от традициите, старият свят на виното и нашите стари лозя и да се подкрепят най-добрите разновидности от всеки сорт грозде, засадени в най-подходящите места и отговарящи на принципите за органично и биодинамично земеделие. Седем дълги реколти на проба и грешка преминаха преди Еърлуум Винярдс да направи достатъчно добро вино, което да премине към бъдещо производство. Това е виното.

Този шираз от Еърлуум Винярдс бе произведен от нашето най-добро лозе с шираз в Бароса, от което ние съвместяваме най-съвременните и старите традиции в лозарството и винарството. Ръчно отглеждани лози, подбрани на ръка чепки грозде, изстискани с кошова преса, спонтанно ферментирали в отворени съдове и съхраняване на виното във френски дъбови бурета, изработени по поръчка.

Винени бележки:

Ширазът може да бъде просто отпиване или симфония на сетивата, момент на наслада или вечност на размисъл. Само един поет може да знае, така че спрете да мислите и му се отдайте.

Цвят:

Наситени светлопурпурни нюанси и тъмночервен цвят в центъра на чашата.

Нос:

Поразително открояващи се къпини и подправки, които не са надвити по никакъв начин от винарското творене. Виното им концентрация от аромати, идващи от непрезрялото грозде, които се сменят бързо и са увлекателни за следване, но устата подканя да опита.

Вкус:

Доста забележителна атака. Безупречно меко, но структурирано, със сигурност отново много къпини, но също и черен шоколад на вкус, който пробягва през устата и ти се иска да го забавиш и да му обърнеш внимание. Също така се усеща сметана и подправки от френския дъб и танинова структура, наподобяваща варовик и идваща от чистия плод.

В заключение:

Един изключителен шираз от Бароса, който ще отлежава добре – 10, 20, 30+ или повече години, но е толкова възхитително перфектен, че всякакви аргументи за отложено задоволство са по-скоро академични.

Енолог:

Елена Голакова Брукс

Награди:

China Wines & Spirits Awards 2015 – двоен златен медал

Critics International Wine Challenge (USA) 2016 – златен медал 92 точки

Vienna AWC International Wine Challenge 2016 – златен медал

 

 

 

© 2016-2024 A2B Operations