This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Dandelion Vineyards

Денделайн Винярдс Туайлайт Ъф Дъ Аделайд Хилс Шардоне 2016 0.75л. Австралия

Туайлайт ъф дъ Аделайд Хилс е изгрева в шардонетата на Денделайн Винярдс

За нас:

Денделайн Винярдс е уникално свързване на лозя и лозаро-винари. Нашите вина представляват десетилетия опит в съчетаването на плодовете от нашите стари лозови насаждения с най-добрите традиции на занаятчийското винопроизводство.

Денделайн Винярдс са доказали се насаждения, устояли на теста на времето. Нашето желание е да използваме уникалния характер на тези лозя и да изразим техния характер в нашите вина.

За да се уловят спецификите на сорта грозде, годината на гроздобера и лозята се изисква научен подход и въпреки че нашите лозари виждат дявола във всеки плевел, ние се радваме на смирените глухарчета, тъй като те потискат зимните плевели, доставят тор през лятото и ни предлагат да духнем техния пух през пролетта за да се сбъднат нашите желания.

Целите чепки от нашето най-добро лозе със шардоне в сърцето на Аделайд Хилс бяха подбрани ръчно през късния февруари по сумрак , след което бяха отстранени чепките без да се смачкват зърната за да може да се изпълни цялата преса.

Отделеният самоток и пресован гроздов сок бяха ферментирани в малки резервоари при температура между 11 и 14 градуса Целзий и след това оставени да завършат ферментацията в нови френски дъбови бурета.

Тази девета реколта от Туайлайт ъф дъ Аделайд Хилс шардоне бе бутилирана след девет месеца с минимално винарско творчество за да се запази същността и чистотата на лозето.

Цвят:

Жизнена светла слама със златист оттенък.

Нос:

Това шардоне улавя изражението на тероара на Аделайд Хилс със своите слоеве от цитруси, гуава, ябълки и ананаси. Нюанси от козунак, карамелизирани ядки и минерали се преплитат с изобилните плодови аромати.

Вкус:

Жизнен вкус от изобилни праскови и лимонови кори преплетени с нюанси на натрошени бадеми и ванилови шушулки. Вкусът е богат на слоеве и натуралната стягаща киселинност на шардонето балансира акцентите на френски дъб в продължителния край.

Консумация:

Веднага! Със своите пикантни нотки, триизмерност и освежаващ вкус, това вино е възхитително за, когато се сервира умерено охладено, като аперитив, втора чаша, втора бутилка с морски дарове.

Енолог:

Елена Голакова Брукс

Съдържание:

100% шардоне

Награди:

Sommelier Challenge International Wine Competition (USA) 2016 – златен медал 94 точки

China Wine & Spirits Awards Best Value 2017 – златен медал

 

 

 

© 2016-2024 A2B Operations