This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Dandelion Vineyards

Денделайн Винярдс Лайънс Туут Ъф Макларън Вейл Шираз (95%), Ризлинг (5%) 2015 0.75л. Австралия

Лайънс Туут е забравен отдавна, но преоткрит отново австралийски купаж

За нас:

Денделайн Винярдс е уникално свързване на лозя и лозаро-винари. Нашите вина представляват десетилетия опит в съчетаването на плодовете от нашите стари лозови насаждения с най-добрите традиции на занаятчийското винопроизводство.

Денделайн Винярдс са доказали се насаждения, устояли на теста на времето. Нашето желание е да използваме уникалния характер на тези лозя и да изразим техния характер в нашите вина.

За да се уловят спецификите на сорта грозде, годината на гроздобера и лозята се изисква научен подход и въпреки че нашите лозари виждат дявола във всеки плевел, ние се радваме на смирените глухарчета, тъй като те потискат зимните плевели, доставят тор през лятото и ни предлагат да духнем техния пух през пролетта за да се сбъднат нашите желания.

Целите чепки от нашия най-характерен шираз от семейното лозе на Пиери бяха подбрани през първата седмица на март и ферментираха в отворени ферментатори върху ципи от ризлинг за единадесет дни, ръчно потапяни два пъти на ден, преди да бъдат кошово пресовани и оставени да отлежават в някои нови, но основно стари френски дъбови бурета за да завърши ферментацията и да се подсили аромата и вкуса на виното.

След осемнадесет месечно отлежаване, ние бутилирахме този Лайънс Туут без филтриране и подобряване за да се запази същността на лозето. Виното е готово за пиене, но ще ви възнагради, ако отлежи и го декантирате.

Цвят:

Тъмночервен с виолетови нюанси по ръба на чашата.

Нос:

Интригуващи розови листенца и пудинг с червени плодове и малко мармалад от лайм от ферментиралия заедно със шираза ароматен ризлинг от Идън Валей. Диви череши, боровинки и черници, впечатляващо балансирани от аромата на дъб.

Вкус:

Разкошен, много червени плодове, балансирани от кадифени танини и ненатрапчив дъб. Интригуващ край, в следствие на уникалната обща ферментация на двата сорта грозде.

Консумация:

Перфектен партньор за непринуден обяд в спокойна атмосфера, от пресни морски дарове до обилна италианска паста или червено месо с пролетни билки.

Енолог:

Елена Голакова Брукс

Съдържание:

95% шираз, 5% ризлинг

Награди:

Sommelier Wine Awards UK 2017 – златен медал

International Wine Challenge Trance 2 2017 – златен медал

Vienna AWC International Wine Challenge 2017 – златен медал

China Wine & Spirits 2017 – златен медал

 

 

 

© 2016-2024 A2B Operations