This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Dandelion Vineyards

Денделайн Винярдс Иншантид Гардън Ъф Дъ Идън Валей Ризлинг 2015 0.75л. Австралия

Нашата вечна любов към ризлинга ни отведе в омайната градина на Идън Валей

За нас:

Денделайн Винярдс е уникално свързване на лозя и лозаро-винари. Нашите вина представляват десетилетия опит в съчетаването на плодовете от нашите стари лозови насаждения с най-добрите традиции на занаятчийското винопроизводство.

Денделайн Винярдс са доказали се насаждения, устояли на теста на времето. Нашето желание е да използваме уникалния характер на тези лозя и да изразим техния характер в нашите вина.

За да се уловят спецификите на сорта грозде, годината на гроздобера и лозята се изисква научен подход и въпреки че нашите лозари виждат дявола във всеки плевел, ние се радваме на смирените глухарчета, тъй като те потискат зимните плевели, доставят тор през лятото и ни предлагат да духнем техния пух през пролетта за да се сбъднат нашите желания.

Нашата омайна градина е засадена през 1910 г. и процъфтява до сега, седем акра, любовно обгрижвани от Сю и Стюърт Уудмън.

Целите чепки бяха подбрани ръчно на 11 март, след което бяха отстранени чепките без да се смачкват зърната за да може да се изпълни цялата преса. Отделеният самоток и пресован гроздов сок бяха ферментирани в малки резервоари при температура между 11 и 13 градуса Целзий.

Виното бе бутилирано с минимално филтриране и подобряване за да се запази същността на лозето. Може даже да се каже, че е отражение на лозето. Готово за пиене веднага, но може и да отлежава десетилетия.

Цвят:

Искрящ и прозрачен, този ризлинг ни подсказва за първичните и неподправени характеристики на гроздето.

Нос:

С класически аромати на ризлинг като лимонови кори и листа и нюанси на драконов плод, гарнирани със стоманена минералност, на това вино му предстои обещаващо бъдеще, букет от мед, кимион и ръж.

Вкус:

С вкусово усещане като свеж дъжд, този атрактивно структуриран ризлинг демонстрира изключителната чистота на сорта грозде. Много сух, неговата структура и дължина се поддържат от строгата киселинност.

Консумация:

Или незабавно като аперитив или с бяло месо от морски дарове или птици. Перфектно с кнедли.

Енолог:

Елена Голакова Брукс

Съдържание:

100% ризлинг

Награди:

San Francisco Wine Competition 2015 – златен медал 90 точки

China Wine & Spirits Awards Best Value 2016 – златен медал

Sommelier Challenge International Wine Competition (USA) 2016 – златен медал 91 точки

 

 

 

© 2016-2024 A2B Operations