This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Dandelion Vineyards

Денделайн Винярдс Лайънес Ъф Макларън Вейл Шираз 2014 0.75л. Австралия

Лъвицата от Макларън Вейл е нашето първо винено кутре от шираз

За нас:

Денделайн Винярдс е уникално свързване на лозя и лозаро-винари. Нашите вина представляват десетилетия опит в съчетаването на плодовете от нашите стари лозови насаждения с най-добрите традиции на занаятчийското винопроизводство.

Денделайн Винярдс са доказали се насаждения, устояли на теста на времето. Нашето желание е да използваме уникалния характер на тези лозя и да изразим техния характер в нашите вина.

За да се уловят спецификите на сорта грозде, годината на гроздобера и лозята се изисква научен подход и въпреки че нашите лозари виждат дявола във всеки плевел, ние се радваме на смирените глухарчета, тъй като те потискат зимните плевели, доставят тор през лятото и ни предлагат да духнем техния пух през пролетта за да се сбъднат нашите желания.

Нашето вино Лайънес ъф Макларън Вейл е направено от само едно лозе, намиращо се в подножието на Макларън Вейл. Неговите стари лози се борят за живот в отрупаната с камъчета желязна руда глинеста почва, намираща се върху силициев конгломерат и предоставяща идеалните характеристики за отглеждане на шираз.

След ръчното подбиране на цели чепки по средата на март, нашият винар Елена Голакова Брукс ги остави да ферментират в отворени ферментатори с естествени дрожди и ръчно потапяни за дванадесет дни, преди да бъдат кошово пресовани и оставени да отлежават за осемнадесет месеца в нови и стари френски дъбови бурета. Виното бе бутилирано без подобряване или филтриране, за да се запази същността на лозето и е готово за пиене, но ще ви възнагради, ако отлежи и го декантирате.

Цвят:

Тъмночервен с виолетови нюанси по ръба на чашата.

Нос:

Впечатляваща чистота на плодове и изобилен аромат на летен пудинг с червени плодове и загатната канела. Черни череши, сливи, черници и нюанс на млечен шоколад.

Вкус:

Обилно изпълващи устата къпини, малини и сливи и допълващи се от изобилни сладки подправки.

Консумация:

Перфектен партньор за непринуден обяд в спокойна атмосфера. Подхожда си с много храни, от пресни морски дарове до обилна италианска паста или червено месо с пролетни билки.

Енолог:

Елена Голакова Брукс

Съдържание:

100% шираз

Награди:

Critics Challenge (USA) 2015 – платинен медал 95 точки

Sydney International Wine Competition 2016 – златен медал със синя лента

Critics Challenge (USA) 2016 –златен медал 93 точки

San Francisco Wine Competition (USA) 2015 – златен медал 92 точки

Vienna AWC International Wine Challenge – златен медал

Winemaker Challenge International Wine Competition 2016 (USA) – златен медал 91 точки

China Wines & Spirits Awards 2015 – златен медал

 

 

 

© 2016-2024 A2B Operations