This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Dandelion Vineyards

Денделайн Винярдс Ред Куин Ъф Дъ Идън Валей Шираз 2013 0.75л. Австралия

Една древна забележителност в Идън Валей е Червената кралица на Денделайн Винярдс

За нас:

Денделайн Винярдс е уникално свързване на лозя и лозаро-винари. Нашите вина представляват десетилетия опит в съчетаването на плодовете от нашите стари лозови насаждения с най-добрите традиции на занаятчийското винопроизводство.

Денделайн Винярдс са доказали се насаждения, устояли на теста на времето. Нашето желание е да използваме уникалния характер на тези лозя и да изразим техния характер в нашите вина.

Нашият енолог Елена Голакова Брукс коронова лозето със шираз на Колин Кроен в Идън Валей за Червена крлица, чиито възраст, надморска височина, изложение и склон са ключови. Колин се грижи за своя любим шираз почти през всичките си 90 години и нашата Червена кралица е направена изцяло от неговото лозе. Засадено през 1912 г., на южен склон от варовикови скали с песъчливо-глинеста почва, богата на кварцит, лозето оцелява и в днешни дни. Оголените кварцови скали са вълнуващо оцветени с жилки от желязна руда.

Целите чепки от ароматния узрял шираз бяха обрани на ръка на 8 април и внимателно смлени, след което ферментираха естествено в отворени ферментатори за единадесет дни, ръчно потапяни три пъти на ден, преди да бъдат кошово пресовани и оставени да отлежават в нови и едногодишни френски дъбови бурета за да завърши ферментацията.

След две и половина години отлежаване, ние бутилирахме само 408 дузини от петата ни реколта с Червена кралица, без филтриране и подобряване за да се запази същността на лозето. Виното е готово за пиене, но ще ви възнагради, ако отлежи и го декантирате.

Цвят:

Тъмно пурпурно червен.

Нос:

Извънредно сложен и загадъчен характер, червени и черни плодове, пипер и подправки, сладък корен и смола.

Вкус:

Продължителни черни плодове и пипер. Има също невероятно дълбока палитра от аромати, смесица от малини и къпини, допълваща се от нотки на пипер и листа. Елегантните танини и свежестта помагат да се удължи края и цялостния баланс е безукорен.

Консумация:

Перфектно си подхожда с силно ароматни храни, различни меса, задушено, дивеч или отлежали твърди сирена. Пленявайки вкусовете, нашата Червена кралица господства над компанията от приятели и храна.

Енолог:

Елена Голакова Брукс

Съдържание:

100% шираз

Награди:

Winemaker Challenge International Wine Competition (USA) 2015 – платинен медал 94 точки

New York International Wine Competition 2016 – златен медал

Vienna AWC International Wine Challenge – златен медал

Critics Challenge (USA) 2015 – златен медал 91 точки

Melbourne International Wine Competition 2016 – златен медал

Melbourne International Wine Competition 2015 – златен медал

Barossa Wine Show 2016 – златен медал

Winewise Championship 2017 – най-добър шираз преди 2014

 

 

 

© 2016-2024 A2B Operations