This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...


Dandelion Vineyards Red Queen of the Eden Valley Shiraz 2017 получи 98 точки от Джеймс Халидей

18.06.2020

Много сме развълнувани от оценката на Джеймс Халидей, която гласи:

“Виното е направено от лозето на Колин Крохен в Идън Валей, засадено преди повече от 100 години (1912 г.). Ръчно обрано грозде, ферментирало в отворен съд с една трета цели чепки и върху тях смлени останалите две трети обронено грозде, 11 дни с ципите, отлежаване за 30 месеца във френски дъбови бъчви, от които 50% нови. Наситеността на цвета е поразяваща, както и дълбочината и силата на плода. Това е изключително вино, с вдъхващ страхопочитание интензитет на черни плодове, като дъба и танините настояват да покажат на какво са способни.“

За съжаление на повечето винени ценители по света, подобни вина се пускат първоначално в ограничени количества, след което се скриват на тъмно и хладно място, за да се появят след 5 или 10 години и да претендират за максималните 100 точки.

Ако все пак сте любопитни каква сила и мощ придобива подобно вино след години развитие в бутилка, все още може да намерите на българския пазар Ред Куин ъф дъ Идън Валей Шираз 2013. Опитайте го сега, а в случай че сте взели повече бутилки, горещо ви препоръчваме да ги опитвате през минимум две години.

 

 

 

© 2016-2024 A2B Operations